fb

Apnea Bled

Kot najstnik sem večkrat prebral kakšen članek o potapljanju na vdih in že takrat me je navdušilo, kako globoko se ljudje lahko potopijo na en sam vdih. To se mi je zdelo popolnoma nepredstavljivo. Vendar sem se v tistem obdobju še vedno posvečal mojemu prvemu športu – cestnemu kolesarjenju. Leta 2009 sem po končani karieri iskal nove izzive na področju športa in tako sem se leta 2012 vpisal na začetni tečaj potapljanja na vdih. Moje začetne predstave o tem športu, kot športu adrenalinskih odvisnežev, ki živijo na robu, so se popolnoma spremenile. Potapljanje na vdih mi po eni strani predstavlja tekmovanje samega s seboj, po drugi pa v moje življenje prinaša mirnost in odklop od tekočih misli in hrupa nad vodno gladino.

Leta 2014 sem opravil inštruktorski tečaj po organizaciji Pure Apnea pri Tomažu Jerebu. Že naslednje leto sem odšel na Bali (Indonezija), kjer sem 8 mesecev poučeval tečaje potapljanja na vdih. V tem času sem certificiral preko 70 tečajnikov. Bil sem varnostni potapljač pri več poizkusih globinskih in bazenskih državnih rekordov, tako slovenskih kot mednarodnih.

Učim na vseh nivojih od uvodnega do mojstrskega tečaja potapljanja na vdih, prav tako poučujem “surfer’s clinic” (tečaj za surferje), ki je edinstven tečaj v Sloveniji za vse, ki se ukvarjajo s športi povezanimi z vodo.

V Sloveniji poleg svojih tečajev občasno asistiram pri Samu Jeranku (apnea.si), kjer svoje tehnike poučevanja dopolnjujem in izmenjujem z njegovo ekipo inštruktorjev.

Trenutno so moji osebni dosežki:

CWT: 52 m
CNF: 31 m
FIM: 30 m
STA: 5 min 35 s
DYN: 120 m
DNF: 75 m

Pin It on Pinterest

Share This